Kryddskorpor recept

Kryddskorpor

Kryddskorpor

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt mandel, smör och ägg. Blanda till en slät, kladdfri deg, gärna i matberedare

Goda gammaldags kryddskorpor

Farmors kryddskorpor. 50 g jäst. 100 g smör. 5 dl mjölk. 1 tsk salt. 1/2 dl sirap. 2 tsk hel fänkål. 2 tsk hel anis

Goda gammaldags kryddskorpor

Farmors kryddskorpor. 50 g jäst. 100 g smör. 5 dl mjölk. 1 tsk salt. 1/2 dl sirap. 2 tsk hel fänkål. 2 tsk hel anis
Margaretas Kryddskorpor

Margaretas Kryddskorpor

Ugn. 200⁰CAntal. Ca 70-80 st. Ingredienser. 125 g smör, rumstempererat2 ½ dl socker1 dl ljus sirap1 ägg125 gram russin, sötmandel eller finhackade syltade apelsinskal7 dl vetemjöl2 tsk bikarbonat  Arbetsbeskrivning

Kryddskorpor

Idag har jag bakat Kryddskorpor, det är ett måste för mig när det blir jul. Ett barndomsminne så långt bak jag minns

Kryddskorpor

50 g jäst100 g smör5 dl mjölk1 tsk salt1/2 dl sirap2 tsk hel fänkål2 tsk hel anis2 tsk malet pomeransskal300 g rågsikt550 g vetemjölUtbakning
Pyssel på Västergatan

Pyssel på Västergatan

Ninas söta kryddskorpor (mycket goda - rekommenderas. För någon vecka sedan skrev jag att jag skulle återkomma med bilder på vad jag pysslat med på sistone - så här kommer det

Kryddskorpor

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap poröst. Vispa ner ägget. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och vaniljsocker och rör ner i smeten

Kryddskorpor med anis

Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt) eller skiva istret och låt det smälta i den ljumna mjölken