Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Plommonen. 800 g plommon. Skölj samtliga frukter. Kärna ur och skär dem i 4 bitar. Skalen ska vara kvar. . Äpplena (skal kan tas bort) men äppelbitarna tappar dock helt sin form och blir till mos
Dela plommonen i 4 delar och ta samtidigt bort kärnan. Tillsätt plommon- och björnbärsblandningen och låt puttra, ömsom koka i 15 minuter. 800 g plommon av valfri sort
Kärna ur plommonen. 1 kg plommon. Dela, kärna ur äpplena och dela i bitar. Skala och skär lökarna i bitar. Lägg över i en gryta tillsammans med ättiksprit och vatten och koka i 10 minuter under lock
Ett väldigt gott vin som passade riktigt bra till den kryddiga såsen. Vi hade recept på en plommonsås som vi gjort tidigare som vi visste skulle passa bra till så den fick det bli, plus lite gratinerad potatismos, sen var vi i hamn
Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa in i stugan, upp i soffan, på med ullstrumporna, dricka kryddiga teer, mustigt vin och laga mat i gryta
Ta bara våra svenska höstfrukter som äpple, päron och plommon. 3-4 st svenska plommon (beroende på storlek). 3-4 st svenska plommon (beroende på storlek)
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, basilika och choklad. Använd den svamp du gillar bäst eller är i säsong till denna rätt