Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Lägg kycklingklubborna i en påse och häll marinaden över, låt stå i kylen över natten. Jag marinerade mina kycklingklubbor enligt marinaden ovan för att prova receptet, det kan se lite bökigt ut för att det är väldigt många ingredienser, men det är kryddor man kanske redan har hemma så någon egentlig lång tid tog det inte
Skär kycklingklubborna mitt itu till ben och lår. kycklingklubbor, (ca 1,2 kilo). 4 personer Ingredienser 4 kycklingklubbor, (ca 1,2 kilo) 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 päron 1 citron, finstrimlat skal Marinad
Nu var det ett tag sen jag gjorde något med kycklingklubbor eller kycklingben. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
Dra bort skinnet från kycklingklubborna och dela dem i mitten. 6 portioner 1,5 kg kycklingklubbor 2 st lök 2 st tomater (eller en burk krossad tomat) 4 st vitlöksklyftor 2 st chili (kan uteslutas) 1 msk riven ingefära 4 msk tomatpuré Ca 4 dl vatten Ca 0,5 dl olja till stekning Kryddor. 1,5 kg kycklingklubbor
6-8 portioner 1 kg kycklingklubbor eller kycklinglår 5 dl ris (långkornigt eller basmatiris passar bra) 1 gul lök 1 röd paprika 2 morötter (kan uteslutas) 4 vitlöksklyftor 3 dl gröna ärtor 400 g krossad tomat 2 tsk paprikapulver 1 tsk spiskummin 2 st buljongtärningar (kyckling- eller grönsaksbuljong) 0,5 g saffran Salt och peppar Olja till stekning Ca 5 dl vatten Valfri garnering. 1 kg kycklingklubbor
Kycklingklubbor är det här som fått ligga i en marinad och gona till sej, klubbor hittar man ofta till bra pris när det är röd lapp och då slår vi gärna till på några påsar