Avslutningsvis så gjorde vi en kryddig räksoppa. Idag tänkte jag skriva litegrann om thaiwok. Jag gjorde en wok som ni ser på bilderna för ett tag sedan och grejen med att göra thaiwok är att den ska göras enkelt och snabbt
Pressa vitlöksklyftan i wokpannan tillsammans med mat eller olivolja och kryddorna innan du lägger i kycklingen och låt fräsa tillsammans tills kycklingen blivit gyllenbrun
Fräs vitlöken med olja i het panna eller wok. Och arbetet vid spisen går på några minuter. Som så ofta när det gäller asiatisk mat är det förberedelserna som tar tid
Värm vattnet i en wok eller stekpanna. Â Mycket kryddigt och mycket mättande. Kryddig tofuröra 4 port 1 paket tofu 2 msk vatten 2 salladslökar 2 vitlöksklyftar, finhackade 4 msk olivolja 1 msk grovkornig senap 2 msk soja 2 tsk curry 2 msk finhackad persilja eller koriander 1/2 tsk chilipulver svartpeppar salt paprika, champinjoner, tomater, vad man vill
600 g kryddig korv (Kolbász för mer mustig eller Merguez för kryddigare). 600 g green wok (Lotus rot, Spenat, Pumpafrön, Kinesisk svamp och Spenat). Related 600 g kryddig korv (Kolbász för mer mustig eller Merguez för kryddigare). 600 g green wok (Lotus rot, Spenat, Pumpafrön, Kinesisk svamp och Spenat)
Rätten får långsamt koka i kokosmjölk med kryddorna i flera timmar tills nästan all vätska kokat bort, vilket ger köttet en intensiv kryddig smakupplevelse
Hetta upp en wok eller stor stekpanna till rykande het. Glöm inte att matsortera skal från lök och ingefära samt rester från chili och koriander för en mer hållbar matlagning, och njut av din smakrika wok
Tror bara jag har ätit det i någon enstaka wok. Savoykålens milda smak är god rå i sallader, wokad och kan även ersätta vitkålen i exempelvis kålpudding, kåldolmar osv
Det som är så speciellt för den här maten är att den har djärva smaker som bittert och kryddigt och det är på grund av att man använder otroligt mycket vitlök, chilipeppar och den speciella smaken som man får av Sichuan peppar
Kryddigawokar och grytor med krispiga grönsaker är ju så gott. Många asiatiska restauranger gör sliskigt söta jordnötssåser enligt mig, den här är mer kryddig och fylld av smak