Krämig, kryddig och fruktig på samma gång. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Vi serverade den mumsiga grytan med basmatiris och lite kryddig äppelchutney (se här). För att göra den här linsgrytan utgick jag från två olika recept på indonesisk fläskgryta
När vi åt kött brukade jag göra den här goda, kryddiga, grytan med antingen nötkött eller kyckling, men nu när vi bara äter vegetariskt har jag ersatt köttet med röda linser istället
Vi serverade grytan med couscous och en klick kryddig äppelchutney (se här). Denna goda linsgrytan, med bland annat squash, curry och kanel, var enkel och snabb att röra ihop
Den här gången experimenterade jag med ingefära, spiskummin och kanel, och resultatet blev denna lite söta (tacksamt för bebisarnas smaksinne) och lena linsgryta, laddad med järn från både linser och sötpotatis, vitaminer, kalcium och nyttiga fettsyror från kokosmjölken