Inlägget Lax med kryddigt zucchini och blomkålsris dök först upp på. Igår åt vi lax här hemma och jag testade ett nytt recept som jag har tänkt på ett tag
Lägg ut laxbitarna på ett fat, skinnsidan nedåt. Strö ut blandningen över laxen. Klappa gärna in kryddorna i laxköttet med händerna så att det riktigt kommer in
Har man planer på att äta buffé så kan jag varmt rekommendera ”svärmors kryddigalax”. Här kommer ett tips på en jättefin laxrätt som är otroligt god, gärna med färskpotatis till
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Orginalinlägget Kryddiglax med mchicha wa nazi hittar du på Hälsa som livsstil. När laxen är klar och mchichan har puttrat i några minuter är det klart att servera
Riv äpplet och strimla purjon och fördela på laxen. 4 st laxfiléersalt, peppar1 grovt rivet äpple10 cm purjolök i strimlor2 dl creme fraich (jag tog lätt)3 dl matlagningsgrädde2 tsk ingefära2 tsk paprikapulver3 msk citrondill (köpte jag på öland det går bra att ha rivet citronskal och dill istället)2 tsk vitlökpulver1 tsk chilipulverSätt ugnen på 200 grader. 4 st laxfiléer
Blanda paprikapulver, salt och peppar och gnid in laxen med blandningen. Lägg paprika, lök och lax på plåten med potatis och baka i ugnen i ca 10 minuter till. 300 g laxfilé
Lägg laxen i en ugnsfast form. Låt marinera medan laxen är i ugnen. minuterna av laxens stektid och fyll dem sedan med salladsblad, gurka, majs och laxen delad i mindre bitar
Servera laxen med limefrukter och couscous eller grön sallad. 500-600 g färsk laxfilé, hel eller i portionsbitar. Bryn laxens köttsida i smöret cirka 3 minuter. Sätt plåten i mitten av ugnen och baka laxen, hel cirka 15 minuter eller bitar, cirka 10 minuter, eller tills den är precis genomstekt