En god köttbit på en smakrik bönmix som får extra kick av kryddigkorv - härlig helgmat. Skölj och dela haricotsvertsen och låt dem fräsa med en stund så de mjuknar lite
Skär korven i slantar, skala och klyfta löken. Tillsätt fryst minimajs och haricotsverts. Stek korven och löken tillsammans i smör i en gryta tills allt har fått färg
Skölj och dela haricotsvertsen och låt dem fräsa med en stund så de mjuknar lite. 150 g chorizo eller annan kryddigkorv av hög kötthalt. 150 g haricotsverts
POT AU FEAU MED KYCKLING, TIMJAN OCH KRYDDIGKORV 4 pers ca 1 timme 4 färska kycklingklubbor 8 små kryddstarka korvar 8 små klyftade potatisar av fast sort 2Â morötter i stora bitar 4 salladslökar ½ purjolök 1 hel gul lök 4 kryddnejlikor 1,5 l vatten 1,5 hönsbuljong 3 lagerblad en kvist timjan 1 tsk dillfrö 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk ättika (12 %) eller efter smak 200 g haricotsverts 2 dl små fina ärtor timjan till garnering dijonsenap GÖR SÅ HÄR 1. Lägg i korv och sockerärtor och koka i ca 7 minuter till. 8 små kryddstarka korvar. 200 g haricotsverts
Vi åt korv, bulgur, tomatsås och haricotsverts. Kryddig russinbulgur2 port1/2 gul lök1 msk smörnågra stänk vardera av malen kanel, kardemumma och ingefära1/2 dl russin2 dl vatten1/3 kycklingbuljongtärning1 dl grov bulgurFinhacka löken och fräs mjuk i smöret