1/2 dl hackad kryddgurka. 1/2 dl hackad kryddgurka. Har känt mej lite oinspirerad på både mat- och bloggfronten en tid, men idag åt vi något så vardagsgott att jag bara måste dela med mej
kryddgurka. kryddgurka. Lördag 29 augusti 2015. Ett fantastiskt gott sätt att välkomna hösten. Veneziansk afton (stugsista i Norrland) firas i våra hemtrakter ikväll, alltid sista lördagen i augusti, ett sätt att hylla sommaren som varit och ta emot den annalkande hösten
Koka bönorna i 30-35 minuter. Låt dem kallna. Skär grönsakerna i tärningar. Blanda och lägg dem i en skål. Tag 1/2 dl gurkspad och olja, blanda och häll det över salladen
1 dl tärnad salt/kryddgurka. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop båda mjölsorter, bakpulver och bikarbonat. Rör ner honung, senap och chilisås i smetanan (eller creme fraiche)