Krydda med kummin. Till schweinehaxe krävs det nästan att man serverar surkål. Snabbsyrad surkål. Har man inte tid att syra själv kan man köpa färdig på burk
Vänd ned äpplen och surkål, låt det fräsa i några minuter. 1 burk (400 g) surkål. Gör så här. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och fräs fläsk och lök i 10 minuter
Ungefär när jag slängde i potatisen så började jag med surkålen. Blanda i den stekta surkålen i moset, tillsätt den rivna osten och rör runt tills osten smält in och allt är väl blandat
Jag körde med paprikakrydda, färsk salvia, svartpeppar, salt, soya och worcestershiresås. Igår blev det ett stycke tjocka revbenspjäll och surkål till det
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Tillsätt färsen och krydda med spiskummin, paprikapulver, curry, socker, buljong, salt och peppar. Servera grytan tillsammans med surkål, en klick crème fraiche och varmt bröd
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid