Här kommer ett enkelt recept på hollandaisesås som passar till fisk och grönsaksrätter. Det funkar inte att värma den här såsen, inte för mig i alla fall så ät den direkt eller ljummen
) Saffran, denna underbara krydda som går att använda till så mycket i både mat och bak (. Här har vi provat att smaksätta hollandaisesåsen med de orangea trådarna och det blev riktigt bra, till en bit varmrökt lax passade den extra fint
Blanda runt och krydda med salt och peppar. Hollandaisesås. Hollandaisesås. Som västkustgubbe är jag löjligt förtjust i fisk och skaldjur, dock lagar jag det alldeles för sällan själv
Hollandaisesås. Lax. Rensa och skölj fisken. Mät fiskens tjocklek över ryggen för att beräkna koktiden. Lägg ner fisken hel, helst på ett galler i en fiskgryta, så är det lättare att ta upp den då den är kokt
Torka av dem med hushållspapper och krydda med nymalen peppar. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Hälleflundrefilé Norsk Hälleflundrefilé 5 dl dl saltlag saltlag 0 peppar peppar Hollandaisesås 5 st st pepparkorn, svarta pepparkorn, svarta 1 dl dl vitvinsvinäger vitvinsvinäger 2 msk msk vatten vatten 4 st st äggula äggula 300 g g smör smör 1 st st citron citron Sparris 16 st st sparris, grön sparris, grön 2 msk msk smör smör
Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vit sparris som jag serverade med en hollandaisesås
Receptet är inriktat mot LCHF men det går jättebra att äta även om man inte följer något särskilt förhållningssätt, det är en riktigt god middag helt enkelt med Lax, Broccoli, Bacon & Hollandaisesås