Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. 4 portioner Ingredienser 1 kg älgstek • salt och nymalen pepparsmör till stekning • 1 st morot • 1 st gul lök0. 1 kg älgstek
et från älgsteken som serverades med vinbärsgelé. Detta var så klart första gången jag tillaga älgstek men det var rea på Ica så det var bara att passa på och prova
Lagen kan du krydda som du vill. Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. 1 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 st. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. 1 kg älgstek
1 kg älgstek. 11 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 dl kalvbuljong 2 dl rödvin 2 lagerblad 1 kvist färsk timjan 6 enbär 5 dl vispgräddeGnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter
Smula ihop krydda och flingsalt och klappa in runtom hela steken. Vi tillhör inte jägarsläktet i familjen, men har en snäll granne som då och då presentar oss med en älgstek
Klart att serveras 1 kg frusen älgstek. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinad till morgonen och ska då skäras i tunna skivor
Ingredienser 1,5 kg älgstek , fryst & benfri, alt. nöt- eller hjortkött Kryddad saltlag 1 l vatten , 1-2 liter 1 dl salt 1 tsk socker 0,5 tsk svartpeppar , krossad 1 st lagerblad 15 st enbär Köp receptet