Fördela röran på ett salladsblad eller i krustaderna på fyra assietter. 1 burk räkor i lake eller 1 burk kräftstjärtar eller 1 paket crab sticks eller 1 burk musslor. 4 fina salladsblad eller 4 krustader
Som tilltugg till bubblorna serverade jag krustader fyllda med gratinerad camembert, fikonmarmelad och fikon samt bitar av päron med Philadelphiaost (jag tog det istället för chèvre för barnens skull), päron och valnötter
Halstra pilgrimsmusslorna à la minute. Krustader med röra på rökt hjortfilé och pepparrotMoët Chandon Brut ImperialJordärtskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla och persiljeoljaLeth Grüner Veltliner, ÖsterrikeRyggbiff med potatispuré, rödvinssås och krispiga grönsakerAllegrini Valpolicella Superiore, ItalienVaniljpannacotta med syrlig äppelkompottNivole, ItalienChokladtryffel med vaniljtouchKaffe och avecJordärtskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla4 portioner (stora)1 stor gul lök1 vitlöksklyfta500 g oskalade jordärtskockor250 g potatis250 g morötter1 dl vitt vin7 dl grönsaksbuljong1,5 dl crème fraichesalt4 pilgrimsmusslor1 knippe persilja2 msk neutral oljasaft från en halv citronSkala rotfrukterna och dela i mindre bitar. 4 pilgrimsmusslor