Krustader musslor recept

FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

Fyllda krustader, barnsligt enkelt och barnsligt gott. Äter musslor väldigt sällan, vilket är lite dumt då det både är billigt och galet gott
Skaldjurskrustader

Skaldjurskrustader

Grovhacka musslorna och räkorna och blanda ner dem i stuvningen. Skär ut ett lock längs den skårade kanten på krustaderna och fyll dem med stuvning
Skaldjursförrätt

Skaldjursförrätt

Fördela röran på ett salladsblad eller i krustaderna på fyra assietter. 1 burk räkor i lake eller 1 burk kräftstjärtar eller 1 paket crab sticks eller 1 burk musslor. 4 fina salladsblad eller 4 krustader
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Som tilltugg till bubblorna serverade jag krustader fyllda med gratinerad camembert, fikonmarmelad och fikon samt bitar av päron med Philadelphiaost (jag tog det istället för chèvre för barnens skull), päron och valnötter

Matrelaterad historia - blandat

Förrätten består av kroketter, rissoler eller krustader. mandelmusslor och bakelser. Krustader med champinjonstuvning

Bacon och musselröra

Fyll sen krustader med röran, servera genast. Börja med att ta bort den svarta strängen på musslorna, finstrimmla baconet och stek det knaprigt

Fyrarätters middag

Halstra pilgrimsmusslorna à la minute. Krustader med röra på rökt hjortfilé och pepparrotMoët Chandon Brut ImperialJordärtskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla och persiljeoljaLeth Grüner Veltliner, ÖsterrikeRyggbiff med potatispuré, rödvinssås och krispiga grönsakerAllegrini Valpolicella Superiore, ItalienVaniljpannacotta med syrlig äppelkompottNivole, ItalienChokladtryffel med vaniljtouchKaffe och avecJordärtskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla4 portioner (stora)1 stor gul lök1 vitlöksklyfta500 g oskalade jordärtskockor250 g potatis250 g morötter1 dl vitt vin7 dl grönsaksbuljong1,5 dl crème fraichesalt4 pilgrimsmusslor1 knippe persilja2 msk neutral oljasaft från en halv citronSkala rotfrukterna och dela i mindre bitar. 4 pilgrimsmusslor

Skaldjursstuvning

Servera stuvningen som fyllning i omelett, crêpes, krustader, vol-au-vent eller pajskal eller på rostat bröd som varm smörgås