Kruskakli recept

37 Spara
LCHF bröd

LCHF bröd

50 g jäst (osötad)2 dl vatten1 msk kallpressad rapsolja2 krm salt1 dl grahamsmjöl4 msk vetemjöl½ dl psylliumfrön½ dl pumpakärnor1 dl kruskakli1 dl linfrön1 dl solrosfrön1 dl rumsvarm yoghurt (10% fett)2 msk smör till formen. 1 dl grahamsmjöl. 1 dl kruskakli
17 Spara
Snabbaste limpan

Snabbaste limpan

1 dl kruskakli. 2 msk bikarbonat. 1 dl kruskakli. 2 msk bikarbonat. Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept
13 Spara
FRÖKNÄCKE

FRÖKNÄCKE

1 dl solroskärnor. 1/2 dl pumpafrön (kan bytas mot solroskärnor). 1/2 dl hela linfrön. 2 msk pofiber eller mandelmjöl alt kruskakli. Relaterat 1 dl solroskärnor. 1/2 dl pumpafrön (kan bytas mot solroskärnor). 1/2 dl hela linfrön. 2 msk pofiber eller mandelmjöl alt kruskakli
17 Spara
Potatisbröd med råg

Potatisbröd med råg

Men jag blev väldigt glad för det för då fick jag chansen att baka potatisbröd. Jag har varit sugen på att testa potatisbröd i evigheter, och med all rätt - brödet blev saftigt och gott och fick en kalljäst karaktär - helt superbt
11 Spara
Cranks bullar

Cranks bullar

Koka vete- och rågkross i hälften av vattnet tills det blir mjukt, ca 5 minuter. Häll i resten av vattnet och låt krossblandningen svalna till fingervarmt, 37°C
9 Spara
Rågbullar

Rågbullar

Rågbullar ca 16 st 50 g Jäst 50 g Margarin eller smör 2 dl Mjölk 3 dl Vatten 2 Ägg 3 msk Mörk brödsirap 1½ tsk Salt 3 dl Grovt lantbrödsmjöl 1 dl Kruskakli 5 dl Fint rågmjöl 6-7 dl Vetemjöl (ev
7 Spara
Mumsigt bröd!

Mumsigt bröd!

Ett enkelt, super gott och saftigt bröd som tar slut på stört här hemma. Jag är ganska dålig på att baka bröd egentligen och gör det väldigt sällan men ibland så
7 Spara
Lolans tekakor

Lolans tekakor

Lägg i havregrynsblandningen, vetesurdegen och durummjölet. Tillsätt vetemjöl special lite i taget. 7-9 dl vetemjölspecial. 1 dl durumvete. 1 dl vetesurdeg
5 Spara
Julgransbröd

Julgransbröd

Blanda kallt vatten, smulad jäst, socker, olja och nästan allt mjöl och kruskakli i en köksmaskin. ca 20 Bullar5 dl vatten25 g jäst2 msk råsocker½ dl olivolja4 dl vetemjöl 1dl kruskakli6,5 dl vetemjöl special2 tsk saltPenslingäggsesamfrönGör så här. 1dl kruskakli
5 Spara
Grova bullar

Grova bullar

Grova bullar  15-20 stycken5 dl vatten1 dl vetekross1 dl rågkross50 g jäst1 tsk salt½ dl neutral olja1 dl kruskakli9 dl vetemjölBlanda hälften av vattnet med råg- och vetekross och låt det småputtra 5 minuter. Grova bullar 15-20 stycken
Sökförslag och sidor