4 msk kruskakli *. Variera gärna genom att lägga till 1/2 dl hackade hasselnötter samt 1/2 dl solroskärnor, alternativt 1 dl av andra blandade nötter och fröer som du har hemma. 4 msk kruskakli *
Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor och flingsalt
12 dl kruskakli eller vetekli. 12 dl pumpafrön/solroskärnor eller blandning. 8 dl havregryn (du kan också blanda med rågflingor eller ta någon grynblandning)
1 dl kruskakli. 1/2 dl solroskärnor. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela upp i 2 bakpappersklädda långformar och grädda i 150-175 grader i ca 2 timmar
Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Häll på liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor
(Den här gången när fotot togs slängde "bagaren" ner 2 dl russin och 2 dl grovt hackade hasselnötter, strödde också över solroskärnor på degen innan formarna gick in i ugnen. 2 ½ dl kruskakli
2 dl kruskakli eller vetekli. 2 dl pumpafrön, solroskärnor eller annat substitut. 2 dl kruskakli eller vetekli. 2 dl pumpafrön, solroskärnor eller annat substitut