Och nej, det smakar inte potatis alls, bara gott saftigt bröd (så alla små och stora mat-med-konstiga-ingredienser-vägrare kommer inte märka ett dugg, så länge man inte berättar vad som är i förstås)Jag gjorde två olika sorters potatisbröd, rosenbrödsliknande bullar med enbart vitt mjöl beströdda med flingsalt och dagen efter blev det en nyttigare fiberrik variant med rågmjöl i
1 dl kruskakli. 5 dl grovt rågmjöl. Fyll formen med deg smeten, strö över lite grovt rågmjöl, frön eller havregryn (för en extra fin touch) Och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. 1 dl kruskakli. 5 dl grovt rågmjöl
1 dl kruskakli. 1 dl grovt rågmjöl. 1 dl kruskakli. 1 dl grovt rågmjöl. Detta recept ger ca 20 st brödrutor. Receptet kom till efter en skafferirensning
mer, känn på degen) Rågmjölsdegar behöver knådas länge, så en maskin är definitivt att föredra. Smält fettet och blanda med mjölken och vattnet, värm till fingervarmt Smula jästen i en bunke, blanda med den varma vätskan, rör tills jästen löst sig Tillsätt ägg, salt och sirap Blanda i kli, lantbrödsmjöl och rågmjöl
2 dl rågmjöl. 1 dl kruskakli. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela upp i 2 bakpappersklädda långformar och grädda i 150-175 grader i ca 2 timmar
Knåda därefter in lite rågmjöl i taget tills dess att degen släpper från kanterna på bunken. 1 dl kruskakli. ca 3,5 dl fint rågmjöl. 1 dl kruskakli. ca 3,5 dl fint rågmjöl