Kruskakli rågmjöl recept

Baka knäckebröd utan kavel!

2 dl grov kruskakli 2 dl havrekli 2 dl sesamfrön 2 dl linfrö 2 dl solrosfrön 2 dl grovt rågmjöl 2 dl havregryn 1 dl hackade valnötter 1 tsk salt 7 dl vatten Gör såhär. 2 dl grov kruskakli. 2 dl grovt rågmjöl
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. 1 dl kruskakli. 1 dl grovt rågmjöl
Potatisbröd med råg

Potatisbröd med råg

Och nej, det smakar inte potatis alls, bara gott saftigt bröd (så alla små och stora mat-med-konstiga-ingredienser-vägrare kommer inte märka ett dugg, så länge man inte berättar vad som är i förstås)Jag gjorde två olika sorters potatisbröd, rosenbrödsliknande bullar med enbart vitt mjöl beströdda med flingsalt och dagen efter blev det en nyttigare fiberrik variant med rågmjöl i
Mörkt bröd

Mörkt bröd

5 dl extra grovt rågmjöl. Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform
Kesobullar

Kesobullar

kruskakli. Tillsätt salt, honung, keso, kli, russin och rågmjöl och rör om. 2 dl kruskakli. 4 dl rågmjöl. Smula jästen i en bunke
Nyttigt Matbröd

Nyttigt Matbröd

1 dl kruskakli. 5 dl grovt rågmjöl. Fyll formen med deg smeten, strö över lite grovt rågmjöl, frön eller havregryn (för en extra fin touch) Och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. 1 dl kruskakli. 5 dl grovt rågmjöl
Recept på goda brödrutor

Recept på goda brödrutor

1 dl kruskakli. 1 dl grovt rågmjöl. 1 dl kruskakli. 1 dl grovt rågmjöl. Detta recept ger ca 20 st brödrutor. Receptet kom till efter en skafferirensning
Ljuvligaste knäcke på surdeg

Ljuvligaste knäcke på surdeg

Denna gång använde jag mig av linfrön/havssalt, sesamfrön/havssalt, svartpeppar/örtsalt, och slutligen kruskakli/vetemjöl/vanligt salt
Rågbullar

Rågbullar

mer, känn på degen) Rågmjölsdegar behöver knådas länge, så en maskin är definitivt att föredra. Smält fettet och blanda med mjölken och vattnet, värm till fingervarmt Smula jästen i en bunke, blanda med den varma vätskan, rör tills jästen löst sig Tillsätt ägg, salt och sirap Blanda i kli, lantbrödsmjöl och rågmjöl
Kalljäst frukt- och nötbröd i korg

Kalljäst frukt- och nötbröd i korg

1 dl vete- eller kruskakli. 2 dl grovt rågmjöl. Lös jästen i kallt vatten. Tillsätt olja, salt, kli och mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg
Lite grövre surdegsfrallor

Lite grövre surdegsfrallor

50 g fint rågmjöl. 75 g kruskakli. 50 g fint rågmjöl. 75 g kruskakli. Goda frallor som gräddas snabbt på morgonen när de skall ätas
Godaste brödet!

Godaste brödet!

2 dl rågmjöl. 1 dl kruskakli. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela upp i 2 bakpappersklädda långformar och grädda i 150-175 grader i ca 2 timmar
Kalljäst bröd med Messmör

Kalljäst bröd med Messmör

Knåda därefter in lite rågmjöl i taget tills dess att degen släpper från kanterna på bunken. 1 dl kruskakli. ca 3,5 dl fint rågmjöl. 1 dl kruskakli. ca 3,5 dl fint rågmjöl

Snabbt knäckebröd

2 dl grov kruskakli. 2 dl grovt rågmjöl. Blanda alla torra ingredienser och töm i vattnet. Blanda ordentligt och låt degen sväll ca 15 min
Snabbakat valnötsbröd

Snabbakat valnötsbröd

5 dl grovt rågmjöl. 1 dl kruskakli. Blanda samman de torra ingredienserna, russin och valnötter i en stor bunke
Knäckebröd toppat med flingsalt

Knäckebröd toppat med flingsalt

Ingredienser25 g jäst2,5 dl mjölk1,5 tsk salt1 tsk honung, flytande3 dl dinkelmjöl2 dl rågmjöl, grovt0,5 dl kruskakli (alt. 2 dl rågmjöl. 0,5 dl kruskakli