Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor och flingsalt
12 dl kruskakli eller vetekli. 12 dl pumpafrön/solroskärnor eller blandning. 11 dl linfrön. 8 dl havregryn (du kan också blanda med rågflingor eller ta någon grynblandning)
1 dl linfrön. 1 dl kruskakli. 1/2 dl solroskärnor. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela upp i 2 bakpappersklädda långformar och grädda i 150-175 grader i ca 2 timmar
2 dl kruskakli eller vetekli. 2 dl pumpafrön, solroskärnor eller annat substitut. 1 dl linfrön, sesamfrön, chiafrön eller psylliumfrön. 2 dl kruskakli eller vetekli. 2 dl pumpafrön, solroskärnor eller annat substitut. 1 dl linfrön, sesamfrön, chiafrön eller psylliumfrön
Låt blandningen svalna och rör därefter ner kruskakli och linfrön. Blanda havregryn, solroskärnor, pumpafrön, brun farin och grovt hackade hasselnötter i en långpanna
I morse åt jag yoghurt med krossade linfrön, lätt tinade blåbär och kardemumma. Till en och en halv plåt använde jag 2 dl vatten, 1 msk fiberhusk och 1/2 dl vardera av – krossade linfrön, solroskärnor, pumpakärnor, skalade sesamfrön och kruskakli