Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut till en kaka med slickepott. 2 msk pofiber eller mandelmjöl alt kruskakli. 2 msk pofiber eller mandelmjöl alt kruskakli
Slå den heta mjölken över havregrynen och kruskaklit. 3 msk kruskakli. Koka nästan upp mjölken. Låt blandningen svalna till fingervarmt knappt 40 grader
kruskakli eller grovt rågmjöl alt. kruskakli eller grovt rågmjöl alt. När jag var barn hade farmor en vedeldad bakstuga på gården där det bakades underbart doftande o välsmakande tunnbröd till alla årets alla högtider
1 dl kruskakli. Värm mjölken till 37 grader, under tiden som havregryn och kli sväller i porter. Lös upp jästen i den uppvärmda mjölken och häll degspadet över grynblandningen, Tillsätt olja, sirap och brödkryddor och rör runt
vete- eller kruskakli. Kavla ut varje bulle till en mycket tunn kaka, 20 cm i diameter. Skär varje kaka i 6 remsor med en sporre eller pizzaskärare och lägg över dem på plåtar med bakplåtspapper
¼ dl vetekli (eller kruskakli). Receptet kommer från den fina bloggen Bara en kaka till som hämtat det från tidningen Lantliv som i sin tur har hämtat det från boken Bröd hemma - bakrecept som fungerar i ditt kök
Sconesen var goda hur som helst, och med lite kruskakli i så kändes de inte så farligt onyttiga. Sconesen var goda hur som helst, och med lite kruskakli i så kändes de inte så farligt onyttiga
1 dl kruskakli eller vetekli. Rör ut jästen i en bunke med ljummet vatten (37°). Tillsätt socker, salt, kli, smör och nästan allt mjöl - spara 1 dl till utbakningen