Kruskakli fil recept

Frukostgifflar med yoghurt och kruskakli

Frukostgifflar med yoghurt och kruskakli

Tillsätt salt, olja, kruskakli, yoghurt och vetemjöl. 3 msk kruskakli. 1 ½ dl fil eller yoghurt. Smula jästen i en bunke, tillsätt fingervarmt vatten, 37 grader
Busfröbröd utan jäsning

Busfröbröd utan jäsning

1 dl kruskakli. 2 dl yoghurt eller fil. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter yoghurten, mjölken, musten (eller ölet) och sirapen (eller lingonsylten)
Ett formbröd värt namnet!

Ett formbröd värt namnet!

Ett alternativ till den klassiska fillimpan som bakas med fil, bikarbonat och mycket sirap. 25g Kruskakli. 25g Kruskakli
Sparris- och parmasallad med brynt citronsmör och nästan-GI-bullar

Sparris- och parmasallad med brynt citronsmör och nästan-GI-bullar

1 GI-bulle med ost, 1 tallrik fil med müsli, kaffe och vattenLunch. Smula ner 25 g jäst i bunken, tillsätt 5 dl fingervarmt vatten, 2 rivna morötter, 1 msk sirap, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpakärnor, 1 dl hirsflingor och 1 dl kruskakli. 1 dl kruskakli

MUMSIGA FRALLOR

I många brödrecept använder jag morot för att få brödet saftigt men denna gången använde jag fil i. Blanda sedan ner filmjölk, honung och salt

Mörkt filmjölksbröd

Tillsätt de torra ingredienserna i filblandningen och rör försiktigt ihop till en deg. Mörkt filmjölksbröd, 2 limporIngredienser. 6 dl vetemjöl6 dl grahamsmjöl2 dl kruskakli1 dl linfrön, hela1 dl linfrön, krossade1 dl valnötter, grovhackade2 dl russin250 g torkade aprikoser, grovdelade1 msk kanel, mald1,5 tsk salt1 liter filmjölk1,5 dl brödsirap2 tsk bikarbonatGör så här. Rör väl ihop fil, brödsirap och bikarbonat i en rejäl rymlig bunke (ca 4 liter). 2 dl kruskakli. 1 liter filmjölk

Frukostfras

Mät upp havregryn, grahamsmjöl, kruskakli, linfrö, vetegroddar och kanel i en stor bunke och blanda. Förvara torrt och njut tillsammans med fil yoghurt eller mjölk

Fiberspäckat bröd

1 dl kruskakli. 4 dl fil. Blanda ihop alla torrvaror + äpple. Blanda resten av ingredienserna i en annan skål och rör ner i mjölblandningen

Grov filmjölkslimpa

Då jag hade en halvliter fil ståendes i kylen så fick det bli en lättbakad limpa. )Grov filmjölkslimpaIngredienser