Kikar in en snabbis såhär på morgonen med receptet på krusbärskakan. Knäckig krusbärskaka150 g smör3 ägg2 dl strösocker3 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver4 dl krusbär1-2 msk strösockerTosca50 g smör0,5 dl strösocker1 msk vetemjöl1 msk mjölk50 g mandelspånSätt ugnen på 200 grader, smält smöret och låt det svalna
Du kan garnera krusbärskakan med att pudra över florsocker samt servera med en klick grädde samt ev. Grädda krusbärskakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg och är genombakt. Ta ut krusbärskakan och låt den svalna något innan du skär upp den i rutor, förslagsvis 6 rader på höjden och 4 på bredden till 24 bitar
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Innan jag ska bjuda er på en väldigt smarrig Krusbärskaka, som jag bakade i stugan, ska jag dela med mig av lite semesterbilder från Kolmården och Skåneland
Häromsistens gjorde jag en glutenfri krusbärskaka i långpanna (recept kommer vad det lider), och då fick jag lite krusbär över, som jag raskt bestämde mig för att göra en kompott av tillsammans med äpple