rödvinbär, blåbär, lingon, krusbär, jordgubbar, hallon). Därefter tillsätter jag, russin*, sönderklipta mjuka dadlar, kakaonibs* ( supergott att ha i musli), och kokosflarn*
Vi har äpple, körsbär, plommon, röda vinbär, svarta vinbär, krusbär, rabarber, blåbär och gojibär. Det är gott att blanda ner russin i krämen också, eller byta ut delar av rabarbern mot jordgubbar
Tillsätt en nypa salt, apelsinzest samt russin och dadlar, mixa några varv ytterligare. / 1 dl blandade grova gryn (korn, råg, havre, dinkel) / 3-4 dl blandade nötter och frön (t ex solrosfrön, valnötter, mandlar, hampafrön, cashew- och paranötter) / zest från 1 ekoapelsin / 2 msk gröna russin / 4 urkärnade dadlar / 1 nypa salt / 2 dl krusbär / 2 dl vinbär / 2 msk honung / smör /Mixa alla nötter, frön och gryn (det finns en särskild påse som heter grynblandning att köpa, den är riktigt bra tycker jag och innehåller 4 sädesslag. / 2 msk gröna russin. / 2 dl krusbär
Skölj krusbären noga i kallt vatten. 500 g krusbär. 1 dl russin. Blanda krusbär, vitlöken, ättikan, vatten och russinen i en kastrull och koka i 10 minuter. 500 g krusbär. 1 dl russin
250 g krusbär. 3 dl russin. Skala och kärna ur frukten om så behövs. Skala löken. Grovhacka frukt och lök. Blanda alla ingredienserna i en gryta, koka upp, sjud på svag värme ca 1 timme