’Blott Sverige svenska krusbär har’ skrev Carl Jonas Love Almqvist. Apelsin för den trevliga beskan, kardemumma för smakbrytningen och pistagenötter för konsistensen
Koka upp krusbären tillsammans med vattnet. Koka livligt, utan lock, i 30 minuter innan kardemumman och limesaften tillsätts. 500 g krusbär. 2 tsk grovstött kardemumma
Jag chansade ihop en bärsås med krusbär som var så sura att det nästan blev för surt. Smaksatte med kardemumma och försökte göra den lite sötare med socker
Vilken tur då att vi faktiskt PÅ ETT UNGEFÄR minns hur vi lagade denna Lins- och Nöt (the right nut)-Bolognesen med rött vin, plommon och hör och häpna, Krusbär
Ta av från värmen och tillsätt vaniljextrakt och kardemumma. Häromsistens gjorde jag en glutenfri krusbärskaka i långpanna (recept kommer vad det lider), och då fick jag lite krusbär över, som jag raskt bestämde mig för att göra en kompott av tillsammans med äpple
Har ni funderat på vad jag gjorde med alla krusbär jag fick. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Jag hittade ett recept på krusbärsbullar som jag gjorde om en aning (tufft att trixa med receptet, men jag är hopplös
När krusbären mognade bakade jag krusbärsbullar som fick en fin syrlig brytning och jag kokade krusbärschutney, men populäraste receptet på bloggen blev utan tvekan den knäckiga krusbärspajen