min röda vinbär på stam har redan fullt med stora vinbärskart, krusbären på stam har också kart, den ena blåbärsbusken blommar för fullt och hallonen och lingonen har början till blomknoppar
Hemma i trädgården växte äppelträd, vinbär och krusbär. När jag kom hem från skolan serverades fika, bestående av hembakade kanelbullar och saft, även den kokad hemma i köket på Körsbärsvägen
Kanel. 1-2 dl krusbär. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en bakform med löstagbar botten med mjukt margarin. Smält margarinet i en kastrull på svag värme
Den smakar lite syrligt och påminner vagt om omogna tomater eller krusbär kan man kanske säga. Doften är ganska stor med toner av karamell, citrus, kanel och colanöt
Vilken tur då att vi faktiskt PÅ ETT UNGEFÄR minns hur vi lagade denna Lins- och Nöt (the right nut)-Bolognesen med rött vin, plommon och hör och häpna, Krusbär
När krusbären mognade bakade jag krusbärsbullar som fick en fin syrlig brytning och jag kokade krusbärschutney, men populäraste receptet på bloggen blev utan tvekan den knäckiga krusbärspajen
Blanda dem med 1/2 dl strösocker och 1 tsk kanel. Blanda dem med 1/2 dl strösocker och 1/2 -1 tsk kanel. 3⁄4 liter färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar
Smaksätt kvarg med florsocker, vaniljsocker och kanel. Servera kompotten med kanelcrème. ca 1 liter bär t ex hallon, björnbär, vinbär, krusbär, körsbär. 1 tsk malen kanel
På samma vis kan man göra med krusbär, men då räcker det självklart inte med ett snabbt uppkok som för rabarber, och som smaksättningen (istället för ingefära och kanel) passar vanilj bra till krusbär