Krusbär ingefära recept

Sommarmat - Inlagda krusbär från Löderup

Sommarmat - Inlagda krusbär från Löderup

Skala och strimla ingefäran. När vi var där senast fullkomligt dignade buskarna av mogna krusbär. Koka upp vatten, socker, vinäger, chili och ingefära och rör tills sockret smält

Krusbärskompott med ingefära

Ansa och skölj krusbär. vatten, socker och ingefära. Låt krusbären sjuda sakta på låg värme i sockerlagen tills de är mjuka men behålls så hela det går
Sommarmat - Inlagda krusbär från Löderup

Sommarmat - Inlagda krusbär från Löderup

Skala och strimla ingefäran. När vi var där senast fullkomligt dignade buskarna av mogna krusbär. Koka upp vatten, socker, vinäger, chili och ingefära och rör tills sockret smält
Krusbärschutney

Krusbärschutney

Skala och hacka ingefäran fint. KrusbärschutneyDen här chutneyn smakar fantastiskt till fläskkött, fågel, indisk mat mm

Att göra saft

Fasta bär som till exempel krusbär och plommon behöver koka längre än till exempel hallon och jordgubbar
Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Hemma i trädgården växte äppelträd, vinbär och krusbär. En vitgul, avlång, pumpalik gurka, som kokades i en lag smaksatt med bland annat ingefära, kanel och ättika
Krusbärschutney

Krusbärschutney

Skala och hacka ingefäran. Skölj och rensa krusbären. 7 dl krusbär. chili1 bit ingefära. Blanda allt i en kastrull och låt det småkoka i 10 minuter eller tills krusbären mosat sig. 7 dl krusbär
Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Vilken tur då att vi faktiskt PÅ ETT UNGEFÄR minns hur vi lagade denna Lins- och Nöt (the right nut)-Bolognesen med rött vin, plommon och hör och häpna, Krusbär
Krusbärschutney.

Krusbärschutney.

4 dl 500 g krusbär, röda och gröna 1 gul lök, finhacka 1½ - 2 dl vinäger 1 tsk gula senapsfrön 1 tsk torkad grönpeppar 1 kanelstång 1 msk riven ingefära 2 dl. 500 g krusbär. 1 msk riven ingefära
Träna bör man, annars dör man

Träna bör man, annars dör man

Banan/krusbär/blåbär/ingefära/vetegräs-smoothie. Ingefäran ger en skön ”kick” och får det hela att smaka ännu fräschare
Ännu mer bär

Ännu mer bär

Av alla dessa krusbär jag fick gjorde jag lite chutney, precis som jag hade tänkt. Hittade ett recept hos Allt om Mat som jag föll för eftersom det innehöll några av mina favoritkryddor, så som ingefära, vitlök och chili

Gammaldags syltade rabarber

På samma vis kan man göra med krusbär, men då räcker det självklart inte med ett snabbt uppkok som för rabarber, och som smaksättningen (istället för ingefära och kanel) passar vanilj bra till krusbär
Fröknäckebröd och Lena PH.

Fröknäckebröd och Lena PH.

Gjorde även en kompott på krusbär och vanilj som jag serverade till. I stället för tårta visar jag en lite slarvigt tagen bild på fröknäckebröd med ingefära och lakrits som jag bakade idag inför ett möte med kollegiet under eftermiddagen