Skala och strimla ingefäran. När vi var där senast fullkomligt dignade buskarna av mogna krusbär. Koka upp vatten, socker, vinäger, chili och ingefära och rör tills sockret smält
Ansa och skölj krusbär. vatten, socker och ingefära. Låt krusbären sjuda sakta på låg värme i sockerlagen tills de är mjuka men behålls så hela det går
Skala och strimla ingefäran. När vi var där senast fullkomligt dignade buskarna av mogna krusbär. Koka upp vatten, socker, vinäger, chili och ingefära och rör tills sockret smält
Hemma i trädgården växte äppelträd, vinbär och krusbär. En vitgul, avlång, pumpalik gurka, som kokades i en lag smaksatt med bland annat ingefära, kanel och ättika
Skala och hacka ingefäran. Skölj och rensa krusbären. 7 dl krusbär. chili1 bit ingefära. Blanda allt i en kastrull och låt det småkoka i 10 minuter eller tills krusbären mosat sig. 7 dl krusbär
Vilken tur då att vi faktiskt PÅ ETT UNGEFÄR minns hur vi lagade denna Lins- och Nöt (the right nut)-Bolognesen med rött vin, plommon och hör och häpna, Krusbär
Av alla dessa krusbär jag fick gjorde jag lite chutney, precis som jag hade tänkt. Hittade ett recept hos Allt om Mat som jag föll för eftersom det innehöll några av mina favoritkryddor, så som ingefära, vitlök och chili
På samma vis kan man göra med krusbär, men då räcker det självklart inte med ett snabbt uppkok som för rabarber, och som smaksättningen (istället för ingefära och kanel) passar vanilj bra till krusbär
Gjorde även en kompott på krusbär och vanilj som jag serverade till. I stället för tårta visar jag en lite slarvigt tagen bild på fröknäckebröd med ingefära och lakrits som jag bakade idag inför ett möte med kollegiet under eftermiddagen