Hallon och blåbär, krusbär - eller kanske vinbär - går också bra. För nån vecka sedan skulle vi få en av döttrarnas svärföräldrar på middag, och då passade jag på att dyka på huvudet ned i frysen för att hitta något lämpligt att laga efterrätt av
min röda vinbär på stam har redan fullt med stora vinbärskart, krusbären på stam har också kart, den ena blåbärsbusken blommar för fullt och hallonen och lingonen har början till blomknoppar
Byt gärna ut blåbären mot exempelvis hallon, krusbär eller vinbär. Strö över blåbären. Sega blåbärsrutor1 långpanna 200 gram smör4 ägg5 dl socker6 dl mjöl2 tsk vaniljsocker3 dl frysta blåbär Smält smöret och låt det svalna
Vi har ju så fantastiskt fina lingon, tranbär, nypon, blåbär, hallon, jordgubbar, aronia, slånbär, körsbär, havtorn, hjortron, krusbär, kråkbär och rönnbär att fylla förråden med varje sommar/höst
Hemma i trädgården växte äppelträd, vinbär och krusbär. Jag, mina föräldrar och min syster brukade åka ut i naturen tillsammans och plocka blåbär, hallon och lingon
3⁄4 liter färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar. 3⁄4 liter färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar
Och jordgubbar, krusbär och svarta vinbär vill koka lite längre än hallon och blåbär. Jag kokar gröt på alla sorters bär - blåbär, jordgubbar, hallon, röda och svarta vinbär