Krossat bovete rågmjöl recept

Grovt bröd

Grovt bröd

1 dl krossatbovete. 1 dl grovt rågmjöl. Blanda ihop alla mjölsorter och kross i del 1 och häll över det kokande vattnet

Vad väger torrvaror?

Krossatbovete. Bovetemjöl. Rågmjöl. Krossatbovete. Boveteflingor. Fint rågmjöl. Hela bovetekorn. Rågmjöl. Bovetemjöl
Fridas frölimpa

Fridas frölimpa

½ dl krossatbovete. 1 dl rågmjöl. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt alla frön, mjölet och kryddorna/saltet
Ett fruktbröd, till julens ostar

Ett fruktbröd, till julens ostar

Vanligtvis bakar jag det med pumpafrön, krossade linfrön och krossatbovete. Mitt fruktbröd 120 gram rågmjöl 420 gram vetemjöl 0,5 tsk salt 2 tsk bikarbonat 0,5 dl pumpafrön 0,5 dl rostade hasselnötter, hackade 0,5 dl gröna russin, hackade 0,5 dl torkade aprikoser och plommon, hackade 0,25 dl kallpressad rapsolja 1 dl mörk sirap 5 dl gräddfil eller filmjölk Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 120 gram rågmjöl
Frukosttips med kalljästa bullar och tonfiskröra.

Frukosttips med kalljästa bullar och tonfiskröra.

Låt bovetet rinna av och tillsätt det sedan i degen, arbeta samman till en deg, ev. )Kalljästa frukostbullar  ca12 st1 dl helt bovete4 dl kokande vatten25 g jäst3 d ljummet vatten2 msk olivolja2 msk solrosfrön2 msk krossade linfrö1 tsk salt3 dl grovt rågmjöl5 dl dinkel fullkornsmjölLägg bovetet i en skål, slå på det kokande vattnet och låt det stå 15 minuter för att svälla. 1 dl helt bovete
Snabba brödet

Snabba brödet

½ dl fint rågmjöl. 1 bröd5 dl filmjölk1 dl mörk sirap2 morötter (ca 2 dl), grovt rivna1 dl torkade dadlar, strimlade1 dl solrosfrön1 dl cashewnötter, grovhackade1 dl havrekross1 dl krossatbovete1 dl veteflingor2½ dl dinkelmjöl2½ grahamsmjöl½ dl fint rågmjöl1 dl hela linfrön1-2 msk pepparkakskrydda½ msk salt½ msk bakpulver½ msk bikarbonatSätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft). 1 dl krossatbovete
Snabba brödet

Snabba brödet

½ dl fint rågmjöl. 1 bröd5 dl filmjölk1 dl mörk sirap2 morötter (ca 2 dl), grovt rivna1 dl torkade dadlar, strimlade1 dl solrosfrön1 dl cashewnötter, grovhackade1 dl havrekross1 dl krossatbovete1 dl veteflingor2½ dl dinkelmjöl2½ grahamsmjöl½ dl fint rågmjöl1 dl hela linfrön1-2 msk pepparkakskrydda½ msk salt½ msk bakpulver½ msk bikarbonatSätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft). 1 dl krossatbovete
Små glöggbröd med surdeg

Små glöggbröd med surdeg

Pensla bröden med lite vatten och strö över rågmjöl. Grovt rågmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl krossatbovete

Åter i degbunken

Här är klippt råg, torkade tranbär och bovete som också ska användas. Eftersom degen jäser andra gången i rågmjölad jäskorg, kan degen vara något lösare