Kronans kaka mandel recept

Kronans kaka med svartvinbärssås

Kronans kaka med svartvinbärssås

Pressa potatisen, finhacka eller mixa mandeln och rör ner i smeten. Låt svalna och ta kakan ur formen när den kallnat
Kronans kaka

Kronans kaka

Finhacka eller mixa mandeln och rör ner i smeten. Låt svalna och ta kakan ur formen när den kallnat. Servera kakan ihop med såsen
Kronans kaka

Kronans kaka

Under ransoneringarna passade den bra eftersom man drygar ut mandeln med potatis som dessutom gör att man får en riktigt saftig och mjuk kaka
Upphottad kronans kaka

Upphottad kronans kaka

Skålla, skala och kör mandeln i matberedare så den blir till fina smulor. kronanskaka, och hotta upp den med lite nya tillbehör
Annorlunda Kronans kaka - med melonkärnor, muscovadosocker och kokt potatis

Annorlunda Kronans kaka - med melonkärnor, muscovadosocker och kokt potatis

Här har jag gjort en Kronanskaka med melonkärnor i stället för mandel. När jag såg att Anna på Kyrkkaffebloggen också hade upptäckt kärnorna kommenterade jag hennes inlägg, och hon i sin tur bollade tillbaka ett förslag på att byta ut mandel mot melonkärnor i nämnda kaka
Kronans kaka

Kronans kaka

Mal mandeln oskållad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Blanda ner mandeln och potatisen. Servera kakan med grädde och sylt

Kronans kaka

Mitt recept är en ganska lyxig variant av Kronanskaka (socker är tack och lov ingen bristvara i mitt skafferi) med rejäla mängder mandel och tre hela ägg
Kronans kaka

Kronans kaka

Under ransoneringarna passade den bra eftersom man drygar ut mandeln med potatis som dessutom gör att man får en riktigt saftig och mjuk kaka
Kronans kaka med blåbärssås

Kronans kaka med blåbärssås

Mal söt- och bittermandel genom en mandelkvarn eller fint i matberedaren. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad
Kronans pärontårta

Kronans pärontårta

Lägg ut päronen som en solfjäder på hela kakan. Skålla och skala mandeln. Servera kakan med citronkrämen till
Kronans pärontårta

Kronans pärontårta

Eftersom det är potatisens dag idag så tänkte jag dela med mig av en glutenfri kaka och den innehåller potatis
Makroner med vit chokladganache

Makroner med vit chokladganache

Bred på/spritsa på fyllningen på ena kakan och lägg en annan kaka ovanpå och ge den ett försiktigt tryck
Chokladbiskvier på Björns sätt

Chokladbiskvier på Björns sätt

Mal mandeln och blanda med florsockret. 100 gram sötmandel. 2 tsk kakao. Vispa vitorna till hårt skum, du ska kunna vända bunken upp och ner och skummet ska vara kvar
Himmelska rabarberbiskvier

Himmelska rabarberbiskvier

bred på lite smörkräm på undersidan av varje kaka. Mandel, rabarber och vit choklad är en fantastiskt kombo så det kunde inte bli annat än himmelskt gott

Potatis- & mandelkaka

Jag letade efter lite recept där man använde sig av överbliven kokt potatis och då kom  ett recept på 'Kronanskaka' upp