Pure eller mos är nog mitt favorit tillbehör. Finns så många varianter att man aldrig kan tröttna. Första gången jag testade på kroärtskocka och det är nog nära att konkurrera med min favorit jordärtskockan
Förätit dig på hommus. Trött på baba ganoush. Prova då denna superenkla och lyxiga kronärtskockspurén. Perfekt på mackan, till pastan, att dippa grönsaker i, som tapas eller varför inte på pizzan istället för tomatsås
Gör så här. Kött. Bryn kängurun i smör i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar. Efterstek i ugnen, 100 grader, till en innertemperatur på 56,5 grader
Gör så här. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. låt de rinna av och vispa sönder dem. Vispa i fond, vit pesto/kronärtskockspuré, örtolja (recept hittar du här), smör och varm mjölk till önskad konsistens
Gör så här. Kött. Bryn oxfilén i smör i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar. Efterstek i ugnen, 125 grader, till en innertemperatur av 56,5 grader
Dagens lunchtallrik - en härlig färggrann mix av goda saker vi hade hemma. Rybsmasserad grönkål med gojibär som bas, toppad med tunnskivad zucchini, tomathack, snabbstekt basilikatofu, färskad basilikablad, smulad får-fetaost, krispiga alfa alfa-groddar, pumpakärnor och havrekex med en delikat hemgjord kronärtskockspuré från gårdagens fredagsplock
Såsen är gjord på creme fraiche, rödlök, salt, peppar, fetaost och lite kronärtskockspure. Kyckling med smak av citron och timjan samt grönsaker med fetaostsås