Ni som inte har provat kronärtskockspesto måste göra det. Efter ett riktigt långt uppehåll är jag nu tillbaka och försöker hitta inspiration till både matlagning och bloggning
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Omelett med kronärtskockspesto4 port6 ägg6 msk vattenSalt & peppar6 msk kronärtskockspesto (vanlig pesto går också bra)6 skivor parmaskinka2 msk riven parmesanostpersiljaSmör eller olja till stekningVispa ihop ägg och vatten, salta och peppra
kronärtskockspesto. Hacka vitlöksklyftorna och blanda med olivolja, salt och peppar. Låt hälleflundran marinera i vitlöksoljan i minst 15 minuter innan den grillas
Ytterligare en "bakelse" ligger bredvid iform av en ca 2cm tjock skiva av grillad bakpotatis som toppas med 3 sorters cherk, lite kronärtskockspesto, balsamicosirap och en oliv
Ungen har hittills blivit frälst i udda saker med mycket smak – hemgjord citronyoghurt, kronärtskockspesto med massor av vitlök, kryddad auberginegryta och denna riviga dricka för att nämna något
½dl Kronärtskockspesto. 1½dl Bulgur5dl Vatten1msk Salt½dl Kronärtskockspesto, på burkAvacasosalsa. Häll av vattnet när bulguren är klar, låt stå i ca 5min, tillsätt därefter kronärtskockspeston
Jag har gjort både på "vanlig" grön pesto, tomatpesto och kronärtskockspesto. De här goda snacksrullarna passar fint till sommarfesten, till välkomstbubbel av något slag