Kronärtskockshjärtan. torkade örtkryddor (basilika, oregano). Häll i torkade örtkryddor mot slutet. Bred ut tomatsås, fördela fyllningen och strö över torkade örtkryddor
Oxfilet med fikon och gåslever, vitlöksfräst brysselkål samt rödvinssås med smak av inkokta fikon och balsamicoIngredienser, 4 personer4 bitar fin oxfilet (köttets kvalitet är av avgörande betydelse, köp lokalt välhängt svenskt)1 burk kronärtskockshjärtan4 msk gåslever eller ankleverpatéCa 8 inlagda torkade fikon i rom (alternativt torkade fikon och en skvätt rom samt lite socker)1 rejäl klick smör ekoSåsen. 3 dl kalvfond (jag hade hemkokt i frysen, har du inte detta så KAN du använda en köpt eller koka en fond på kalvben, lite vin, vatten, morot, lök, rotfrukter, vitlök, lagerblad och andra örtkryddor)
Ingredienser 1 paket pizzamix , från Kungsörnen 1,25 dl vatten Fyllning 250 gram räkor stora , med skal, 15-20 st 10 st musslor , - 15 5 st kronärtskockshjärtan , gärna marinerade 100 gram paprika , (olika färger) 6 st champinjoner , färska 1,5 dl tomatsås , kryddad 1 burk(ar) sardeller 8 st svarta oliver 1 tsk örtkrydda , ev 100 gram riven ost , t ex Emmeltaler eller Pizzaost Köp receptet
ROSTADE LYXGRÖNSAKER FÖR ATT FIRA3 morötter i stavar300 g champinjoner, fyrdelade1 röd spetspaprika i strimlor1 rödlök i skivor250 g grön sparris, nederdelen skalad250 g körsbärstomater1 sötpotatis i långsmala bitar½ blomkålshuvud i buketter 1 burk kronärtskockshjärtan i halvorLägg alla grönsaker utom kronärtskockorna i en långpanna klädd med bakplåtspapper. 1 burk kronärtskockshjärtan i halvor