Jag har egentligen alltid varit en motståndare till vår slentrianmässiga rätt kött, sås och potatis. Någon sås gjorde jag egentligen inte, men jag serverade mitt kött och potatis till mitt nya favorittillbehör
Bind fast en citronskiva i botten på varje kronärtskocka med steksnöre. Plocka av bladen ett och ett och doppa dem i smält smör, vispat smör, olja, vinegrette, krämig sås… ja något ni tycker är gott helt enkelt Gnag av den köttiga delen
Så därför vill jag slå ännu ett slag (det är inte som att jag är först på bollen) för kronärtskocksskivorna genom att bjuda på en god lag att koka dem i, samt två fantastiska såser som kan ersätta det lite småtrötta smöret och flingsaltet
Bind fast en citronskiva i botten på varje kronärtskocka med steksnöre. Plocka av bladen ett och ett och doppa dem i smält smör, vispat smör, olja, vinegrette, krämig sås… ja något ni tycker är gott helt enkelt
Kör persilja, vitlök, parmesan och olivolja i mixer till en grön sås. Så härligt att komma hem idag, med barnen som redan var hemma och maten som stod på spisen
måste förkoka dem lite, min erfarenhet när man rullar pasta ganska tätt som i detta fall är att såsen inte kommer åt överallt så att pastan verkligen blir klar
Det kanske låter torrt att inte ha någon sås men det blir inte det. Tack vare "lite" parmesan ovanpå alltihop blir oliver och kronärtskocka knaprigt och gott
En snabb och väldigt fräsch fiskrätt, inspirerad av den klassiska såsen antiboise. Jag använde skrei som jag hade i frysen, men mer eller mindre vilken fisk som helst passar till detta tillbehör
Stek kronärtskocka kripsig i olivolja, stek lite sparris och ät tillsammans med fisken och sås. Sås. Testade för första gången att göra torskrygg idag och det blev jätte gott