1Kroketter1 kg potatis 1 dl mjölk 250 g mozzarellaost 2 klyfta vitlök 4 salladslökar salt peppar vetemjöl, ägg och panko till panering olja, till fritering persilja och citron, till servering
Njut av era varma krämiga julskinkskroketter. Plocka isär skinkan i strimlor. Gör bechamelsåsen genom att smälta smöret, tillsätta mjölet och röra runt
I den svenska matkulturen står sig konceptet kött-sås-potatis sig väldigt starkt. Som vegetarian har jag sen länge gett upp det sättet att tänka på – jag tycker att det är både enformigt och fantasilöst
Servera med potatis i olika former (jag hade kroketter) eller pasta samt en god sallad. Soltorkade tomater är något som jag gärna har som grund i många recept, både sambon och jag är nämligen väldigt förtjusta i dess smak
På tapasaftonen hade jag intentionen att göra croquetas de jamon (spanska skinkkroketter) men vi var iväg på dagen så jag hade helt enkelt inte tid, men dagen efter gjorde jag en halv sats och de blev kanonbra
Jag serverade med kokt potatis och en kall löjromssås (bara majo, gräddfil, löjrom, dill, salt och peppar) men om man vill göra det lite finare så kan man alltid göra en god potatispuré till och och strunta i såsen (eller kanske kroketter eller liknande) och kanske ha lite frästa grönsaker till, var lite kreativ människa