Fröknäcke är ju bara alldeles tokgott, men jag gör det alldeles för sällan. Varför vet jag inte för när de väl görs så försvinner de verkligen i ett nafs
Det skall inte vara segt utan ha blivit riktigt krispigt och gott. Idag bakar jag fröknäckebröd som är supergott, receptet är hämtat från Birgitta Höglunds mat
Dra bort bakplåtspapper och klipp det ännu mjuka fröknäcket i 8-16 bitar. Dra sen ner ugnsvärmen ytterligare till 50 grader och ha ugnsluckan lite på glänt tills fröknäckebitarna är helt krispigt genomtorra
Brödet är riktigt riktigt tunt och krispigt och smular lätt så det är svårt att bre smör på det, men tro mig det behövs inte för det är en smakupplevelse i sig självt utan hjälp av smöret
Bästa snackset till fredagsmyset - krispigt, salt och gott. Jag har en massa olika varianter på fröknäcke på bloggen men det här är nog det godaste av dem alla
Tidigare när jag har bakat fröknäcke har jag mätt upp fröer i exakta proportioner för att få till en bra konsistens och ett bröd som blir krispigt och håller ihop
supertunt, salt, pepprigt, krispigt och gott, nästan som chips, kanske man kan kalla det. "Kryddigt fröknäcke", som stod att läsa på Risentas påse med majsmjöl (testade även först "ordagrant" detta recept, men det föll inte i smaken
Jag har gjort samma recept på mitt fröknäcke nu ett antal år och jag älskar det. Grädda i ca 1 timme, tills knäcket har fått gyllenbrun färg och är krispigt
Goda fröknäckebröd. Idag har jag bakat fröknäckebröd. Jag älskar bröd och fröknäcke är nästan som godis. Då tar jag en stor bit fröknäckebröd med smör och en skiva stark ost eller lite mosad avokado, skivad tomat och flingsalt
Det ska kännas torrt och krispigt. Har ni testat att göra eget glutenfritt fröknäcke någon gång. Det har en strykande åtgång, och jag får snart göra nytt igen för att tillfredsställa alla som är fröknäckesugna
För att få det riktigt tunt och krispigt är ett tips att platta ut med en lätt oljad slickepott. Jag har snöat in på deras overnight oats, mat och inte minst fröknäcket
Fröknäcke. Vänd över till ugnsgaller, dra av bakplåtspapper, klipp i bitar, färdigtorka tills helt torrt och krispigt (fortsatte med 70 grader 1 timme och sedan 50 grader med ugnsluckan lite på glänt)
De blev ungefär som vanligt fröknäcke, men eftersom de innehåller kokosflingor, vaniljpulver och lite honung får de en sötare karaktär och blir lite mer som kex