För att tallriken ska nå riktiga höjder så tycker jag att grönsakerna ska vara ekologiska, torsken vara av fin kvalité och stuvningen ska självklart innehålla vispgrädde
Riktigt goda och krispiga är dom, mycket bättre än vanliga frysta. Skär torsken i ganska stora bitar. Kokt torsk i dillsås 3-4 port. 1 pkt torsk 400g. 1 pkt torsk
Jag upplever att paneringen blir krispig ändå, om än inte lika gyllene. Förra veckan stekte jag panerad torsk, men eftersom jag stekte torsken i ugnen behövde jag knappt använda någon olja alls
Servera med en krispig grönsallad. När jag väl började komma in i att rimma min torsk och insåg hur fantastiskt god den blev utan någon ansträngning, hade jag svårt för att sluta
Lägg i isvatten så att den blir krispig. Glöm inte att matsortera skal från vitlök, lök och basilika för en mer hållbar matlagning, och njut av din smörstekta torsk
Servera den krispiga fisken med rostad eller friterad småpotatis, dipp och grönsaker. 600 g vit fisk, torsk, sej eller kolja, skuren i 8 bitar. 1Krispig fisk600 g vit fisk, torsk, sej eller kolja, skuren i 8 bitar 0,5 dl salt 1 l vatten, kallt 4 dl vetemjöl (+ ev lite rivet citronrasp) 2 ägg 2 dl panko 1 l frityrolja (obs palmoljefri). 1Kaprisdipp0,5 dl kapris, avrunnen 1 msk äppelcidervinäger 1 knipp persilja (även stjälkar) 2 msk vatten 0,5 dl rapsoljaKrispig fisk
Njut med en lätt och krispig muscadet sevre et maine. Aldrig är uttrycket ”det enklaste är det godaste” så sant som när det handlar om torsk med pepparrot och brynt smör
Stek det hackade med olivolja ordentligt så det blir gyllenbrunt och krispigt. Stekt torsk. Lägg i isvatten fram till servering så blir den extra krispig