Dessutom är den härligt krispig och knaprig om man inte steker eller kokar den för länge. Så jag bestämde mig för att svänga ihop en härlig grönsaksbuljong av lite “gamla” grönsaker från kylen, och sedan toppa den med champinjoner och savoykål från veckans låda
Det blev supergott och mycket mycket roligare och godare än att bara koka brysselkålen, de påminde nu istället mycket mer om härlig savoykål som är så himla gott
Vitkål, spetskål, savoykål, rödkål…och nu Kålrabbi. Det passade utmärkt till det grillade köttet och den krispiga kålrabbisalladen, men också gott att “sippa” på ett glas innan maten
Allt som paneras i panko blir extra sprött, krispigt och frasigt. Skiva savoykålen och stek i olja. Jag skulle vilja påstå att det blir minst lika krispigt, och dessutom tillför tortillachipsen en extra smaksättning
Svartkål är en korsning mellan savoykål och grönkål. Lägg sedan ett jämnt lager på plåt med bakplåtspapper och grädda på 100 grader i ca 20-30 min och ev på eftervärme tills de är krispiga. 20-30 min och ev på eftervärme tills de är krispiga
Till en god kycklingfilé så brukar jag ofta servera en krispig och smakrik coleslaw, så även idag. Kan också tillägga att jag även gjort coleslaw på fler kålsorter än vitkål, tex spetskål och savoykål
Len lax täckt med en smakrik sås och krispiga tortillachips - lika gott till vardags som till fest och dessutom lika barnligt enkelt att tillaga som det är gott
Putsa bort eventuellt vissna blad på savoykålen och skär ut bladen. Skeda upp den krämiga savoykålen och lägg svartkålkrispet över fisken tillsammans med några kålskott och kålblommor om så finns, ringla smörvinägretten runt om
Krispiga salamichips kompletterar. Gräddkokt savoykål med löjrom. 200 g fint väl ansad och finstrimlad savoykål. 200 g fint väl ansad och finstrimlad savoykål
De var sådär härligt krispiga på ytan och mjuka och smarriga inuti. På bilden ovan ser ni grönkål, rosa fjäderkål, savoykål och slätbladig grönkål samt skymten av ett ätbart ogräs