Rösti. Stek röstin på båda sidorna tills den fått en fin gyllenbrun färg. Lägg röstin på ett fat och dekorera med kallrökt lax, den krämiga laxröran, stenbitsrom, finhackad rödlök, finriven Västerbottensost och till sist ett flarn av Västerbottensost och en liten kvist med dill
Forma till två ”plättar” och stek i smör och olja tills krispig och gyllenbrun på båda sidor. För vem har inte ätit rösti med creme fraîche, stenbitsrom och hackad rödlök som en retroförrätt (fast numera är det en middgsrätt för min del) OCH halv avokado toppad med samma saker, likaså som en retroförrätt
Till blev det krispigarösti på sötpotatis och feta, med lite peppar och sedan stekta i smör. Kom ihåg att servera dem nystekta när de är krispiga och varma
Jag toppade kålrotsröstin med knaperstekt bacon, stekt grönkål och lättstekt ägg. Man skulle kunna äta röstin som förrätt också, stek några mindre istället för en stor – toppa med tex en klick smetana/creme fraishe och finhackad rödlök
Riktigt krispigt blev det när jag gjorde rotsellerirösti till frukost härom dagen. Stekpannan ska naturligtvis inte vara på högsta värmen och man vill låta rotsellerin gå ett tag så att den hinner får färg och bli krispig på ena sidan och tillagad på andra sidan
Skillnaden mellan råraka och rösti är lite mer oklar men röstin innehåller lök och steks som en stor, tjock kaka, medan rårakan bara består av potatis och steks liten, tunn och krispig