Under semestern passar man också på att njuta lite extra och vill man då slänga ihop något smidigt och snabbt, OCH riktigt gott så kan jag tipsa om denna krispiga snickerskaka
Den här pannacottan var väldigt mjuk och len i konsistensen som mötte de krispiga daimbitarna. Jag provläste Roy Fares bok "Sweet" och fastnade för mjölkchokladpannacotta med daimkrisp på
Koka upp grädde, mjölkchoklad och honung under omrörning. 1/2 dl strösocker1 1/2 Rice Krispies1 dl vispgrädde200 g mjölkchoklad1 msk honung50 g smörkakaoca 200 g mörk choklad (jag rullade mina i florsocker med chokladsmak)Bred ut ett bakplåtspapper på en plåt. 200 g mjölkchoklad
Sött, krispigt och syrligt - med andra ord galet gott. På nyårsafton gjorde jag en dessert innehållandes mjölkchoklad crème brûlée, gräddfils/chokladkräm, valnötskrisp och apelsinsorbet
Krispigt täcke. 200 g mjölkchoklad. Sätt ugnen på 180 grader. . Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
TEMPEPERINGTEMPERERINGENS FÖRDELAR- chokladen får en skinande blank yta- för att den ska krympa och lossna från formen man gjuter i- krispigt krasch när man biter i eller bryter en bit choklad- behåller formen i rumstemperatur- smälter inte i handenOTEMPERERAD SMÄLT CHOKLAD- chokladen blir grå och flammig - får en gryning struktur- smälter väldigt fort- krymper inte utan riskerar att fastna i pralinformen- tappar formen vid modelleringVAD BEHÖVER MAN