Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Servera laxen med potatismos och broccolibuketter. Lägg örtblandningen på laxen och ställ in formen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. 500 g lax. 500 g lax 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 3 msk ströbröd 2 msk hackad dill 2 msk hackad basilika 3 msk riven parmesan 0,5 citron 1 broccoli
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Stek laxen på hög värme och strö på sesamfröna. Lägg laxen på nudlarna och ringla över såsen. 4 portionsbitar laxfilé. Pensla ett tunt lager på laxen och låt stå i ca 10 min. 4 port 4 portionsbitar laxfilé
Servera laxen med sås, sallad och kokt potatis och kokt sparris. Packa in laxen i folie och värm den i ugnen i ca 20 minuter. 600 g lax. 600 g lax varmrökt 1 st gurka 1 st äpple syrligt, saftigt 1 st stjälkselleri 1 st avokado 1 st lime pressad saft 1 tsk honung salt peppar Sås