Mjuka inuti och en härlig krispig skorpa. Recept på riktigt god franska baguette. Rulla sedan hela baguetten och nyp ihop änderna försiktigt, lägg på plåten med skarven nedåt
De växer till dubbel storlek, får en vacker färg och en krispig yta. Följ bara receptet och tänk på att inte knådar degen, arbeta degen varsamt, vänd i rikligt med mjöl och forma baguetterna utan att lägga tryck/tyngd på degen
se är det nu dags för lite pick nick tema, så vi kör på hemgjorda baguetter med massa gott i. Såklart fyller man med sina favoriter, jag valde att fylla baguetterna med serrano och ruccola
½ baguette ev. 200 g champinjoner 2 msk smör 1 vitlöksklyfta ½–1 tsk torkad timjan 200 g naturell färskost salt peppar ½ baguette ev 2 msk olja Servering
Nagga dom med gaffel och öppna foliét efter halva tiden så får de god, krispig smak i skalet också. Jag har tidigare testat dom i BLT sandwich och även till frukost tillsammans med stekta ägg och här gjorde jag en röra som passar ypperligt till bakad potatis eller om du hellre vill som en kall röra till baguette eller pastasås
Blev härligt krispiga och supergoda att doppa i soppan. Ett gott bröd som en baguette, eller en grov skiva surdegsbröd med lagrad ost eller som här kanske, en pirog som är gjord av samma ingredienser som till soppan
Baka ut degen på en plåt med bakplåtspapper till 3 baguetter. Strö över oregano och stoppa in bröden i ugnen i ca 10 minuter eller tills bröden fått en krispig utsida
Förvara frallorna inlindade i en kökshandduk om de ska ätas samma dag, annars i plastpåse (men då förlorar de den krispiga skorpan, vilken man kan återfå genom att sprödbaka dem i ugn