När köttet är mört och svålen blivit ett krispigt himmelrike på toppen är den klar. Pilgrimsmusslor med äppelsallad är en riktigt fräscht, lättlagad och god rätt som fungerar både som förrätt eller lätt sommarlunch
Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispigäppelsallad med kinakål och granatäpple
Äppelsallad1 par rejäla nävar av valfri sallad (jag tog ruccola och plocksallad)1 litet äpple20 g fetaost2 msk rostad flagad mandelcitronsaftpepparBörja med att låta salladen ligga i isvatten en stund innan (det gör den extra krispig)
De ska vara krispiga. TEMA ÄPPLE – Varm äppelsallad & Äppelcutney Thaiann. Motera på tallrik med nudlar först, sedan den krämiga kycklinggrytan, på med de frägglada krispiga grönsakerna, strö över jordnötter och ringla sweet chili sås runt tallriken