Forma till kringlor och lägg på bakplåtsklädd plåt. Vispa ägg och socker. För mig är sommarfika starkt förknippat med mammas hemkokta jordgubbssaft och kringlorna, som hon brukade baka enbart på somrarna
Vispa ägg, farinströ, vaniljpulver och salt pösigt med elvisp. Mixa salta pinnar (eller kringlor), smör och socker i en matberedare till en smulig massa
Under tiden lägger du mjöl, en tsk salt och smält smör i en stor skål. Kringlor (sk pretzels) finns i alla möjliga varianter – mjuka, hårda, söta och salta
Snurra remsorna till en bulle och lägg på plåt på bakplåtspapper. kringlor. Antingen penslar du bullarna med uppvispad ägg och strör över krokanten innan gräddningen eller gräddar bullarna först mer än halva tiden och sen penslar med uppvispat ägg och strör över krokanten
- Läggkringlorna på en plåt med bakplåtspapper. - Pensla med vispat ägg och strö på malda valnötter. Saftiga kringlor som påminner mig om rumänska "Mucenici"
Forma degen till kringlor så här och lägg dem upp och ner på plåten så skarven inte syns. Häll i rumsvarm mjölk, smöret skuret i bitar, äggen, sockret, hjorthornssaltet, kardemumman (kan uteslutas) samt nästan allt mjöl (mjölmängden är verkligen cirka, jag mäter egentligen aldrig mjöl utan blandar i tills degen känns bra, dvs lite lagom kladdig