Jag åt grytan i matlåda tillsammans med pasta men skulle jag ha den som middag tillsammans med goda vänner en fredags- eller lördagskväll skulle jag koka potatis och pressa till
Nu är vi inne på andra onsdagspastakvällen, så nu hoppas jag lätt att den håller i sig Det är ju såååå mysigt att ta det där breaket mitt i veckan och bara sitta och prata och ta det lugnt
Svärmor brukar bjuda på Kreolsk gryta, en av svägerskorna bjuder på Fiskpirog, jag brukar göra den oerhört populära Jessicas krämiga kyckling i sås (fast i år blev det köttfärssås istället)
På senaste tid har jag testat en hel del nyskapande recept som kyckling äpple-curry (som ni för övrigt måste testa), Flygande Jakob, Het Jambalaya, Äppelkaka och Kreolsk gryta för att nämna några
Kreolsk gryta. Jag har känt mig ganska svullen och däst i magen under veckan och vet att det beror på att jag har slarvat och ätit pasta och bröd med gluten i
Servera med ris/pasta/ pressad potatis och grönsallad. (6 port. )600g fläskfilé2 stora eller 4 små starka korvar200 g syltlök200 g oliver1 röd paprika1 dl cornichons5 dl vispgrädde1 msk mjöl1 tsk mejram1-2 tsk salt2 krm svartpeppar- Bryn korven i en stekpanna
Till grytan serverar du pasta, pressad potatis eller ris. Detta är en gryta som har funnits i familjen Strandberg sen jag var en liten pojkvasker, så för mig är det både retro-varning och en klassiker
Rør inn pastaen. -)250 g spaghetti2 kyllingfileter2-3 ts kreolsk krydderblanding (oppskrift her)1 stor rød paprika i strimler3 hakkede vårløk3-4 hakkede hvitløksfedd1½ dl fløte1-2 ts sitronsaftsalt/pepperKok spaghettien etter anvisning på pakken
Kreolsk gryta är jättegott och väldigt enkelt att laga. Här var det mycket kolhydrater som ni ser, det väljer man själv om man vill utesluta potatis/ris/pasta