Skiva korvarna och bryn dom i en tjockbottnad stekgryta, ta upp dom och lägg åt sidan. Bryn köttskivorna i fettet från korven, krydda med salt, peppar och mejram
Hetta upp en gjutjärnsgryta (elelr annan) med smör ochh stek filéen tills den får färg tillsätt korven och stek ytterligare några minuter tillsätt paprikan mejram salt och peppar och strö över mjölet och rör om så att det fördelas
Skär korv, lök, paprika och champinjoner i mindre bitar. 12 chorizokorvar. 1600 g fläskfilé smör att steka i salt vitpeppar 2 chorizokorvar 1 gul lök 1 röd paprika 10 champinjoner 2 dl crème fraiche 2,5 dl vispgrädde 1 dl vatten 2 msk koncentrerad köttfond 1 tsk kinesisk soja ev majsstärkelse 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 dl svarta oliver 1 dl syltlök färsk oregano att garnera med
Skär upp paprikan, korven, gurkan och lägg allt i olika skålar. Skär kycklingen i mindre bitar ochfräs den i en klick smör när den nästan är klar låter du korven gå i grytan
Kreolsk vildsvinsgryta1 kg ytterfilé av vildsvin2 st chorizo1 st ölkorv3 tsk torkad mejram 2 röda paprikor2 dl svarta oliver utan kärna1 dl inlagd gurka, min mors hemmagjorda2 dl syltlök5-6 dl gräddesalt & svartpepparSkär korven i skivor och bryn i smör i en stekpanna. 1 st ölkorv
Bryn kyckling, korv och lök i omgångar i en stekpanna och häll sedan ner det i Crockpoten. För er som nu undrar vad i hela friden jag talar om – provlaga denna kreolska gryta på Najnis vis, vetja, för den är ett praktexempel på just sådan mat