Vi valde att ha fläskfilé i vår kreol men det går att använda kyckling istället om man föredrar det, sen la vi till lite sambal och vitlök för extra stuns i smaken och crème fraiche för extra krämighet
Jag tycker personligen att det köttet blir mycket saftigare och mörare än tex fläskfilé. När köttet är brynt lägger du i lök, vitlök, korv och alla ingredienser i grytan
Kreolsk gryta. Kreolsk gryta, 6 pers. 1 kg fläskfilé (eller kotlett)3 kabanosser eller annan smakrik korv (lammkorv hade varit perfekt)200 g syltlök + 1 dl av spadet200 g oliver, (jag tog gröna med vitlök, men helst hade jag tagit svarta)1 strimlad röd paprika1 dl cornichons, delade på hälften5 dl grädde1 msk vetemjöl
Och jag kryddade fläskfilén men en Cape Herb Rub Louisiana Cajun från Kryddlandet. havssalt, koriander, paprika gul senapsfrö, chili, lök, kummin, torkad vitlök, oregano, timjan, svartpeppar, riktigt god och passade som handen i handsken