Tillsätt vitlök, grädde, buljong, crème fraiche, syltlök, cornichons, oliver, sambal och rör om. Vi valde att ha fläskfilé i vår kreol men det går att använda kyckling istället om man föredrar det, sen la vi till lite sambal och vitlök för extra stuns i smaken och crème fraiche för extra krämighet
6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Rör ner oliver och syltlök och garnera eventuellt med färsk oregano. 600 g fläskfilé. 11 dl svarta oliver. 1600 g fläskfilé smör att steka i salt vitpeppar 2 chorizokorvar 1 gul lök 1 röd paprika 10 champinjoner 2 dl crème fraiche 2,5 dl vispgrädde 1 dl vatten 2 msk koncentrerad köttfond 1 tsk kinesisk soja ev majsstärkelse 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 dl svarta oliver 1 dl syltlök färsk oregano att garnera med. 1Till servering4 port kokt risSkär fläskfilén i små bitar
I repotaget finns ett recept på en gryta - En kreolsk gryta där så många smaker möts. 900 gr fläskfilé. Låt småputtra i 10 minuter, smaka av och servera med potatis, svarta oliver, kokt broccolie och en klick med creme fraiche, supersmarrigt. 900 gr fläskfilé
Skär korven i skivor och lägg ner det i en gryta tillsammans med fläskfilén. Skär paprikan i bitar och hacka gurkan och lägg ner dem och oliverna i grytan
Kreolsk gryta. Kreolsk gryta, 6 pers. 1 kg fläskfilé (eller kotlett)3 kabanosser eller annan smakrik korv (lammkorv hade varit perfekt)200 g syltlök + 1 dl av spadet200 g oliver, (jag tog gröna med vitlök, men helst hade jag tagit svarta)1 strimlad röd paprika1 dl cornichons, delade på hälften5 dl grädde1 msk vetemjöl. 200 g oliver