Skiva korvarna och bryn dom i en tjockbottnad stekgryta, ta upp dom och lägg åt sidan. Vi valde att ha fläskfilé i vår kreol men det går att använda kyckling istället om man föredrar det, sen la vi till lite sambal och vitlök för extra stuns i smaken och crème fraiche för extra krämighet
Relaterade Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar. Vi hade beställt kreolsk gryta. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt
fläskfilé eller benfri kotlett á la fläskytterfilé) i cm-tjocka strimlor. Stek korvslantarna i smöret. fläskfilé eller benfri kotlett á la fläskytterfilé) i cm-tjocka strimlor
Hetta upp en gjutjärnsgryta (elelr annan) med smör ochh stek filéen tills den får färg tillsätt korven och stek ytterligare några minuter tillsätt paprikan mejram salt och peppar och strö över mjölet och rör om så att det fördelas
Skär korv, lök, paprika och champinjoner i mindre bitar. 600 g fläskfilé. 12 chorizokorvar. 1600 g fläskfilé smör att steka i salt vitpeppar 2 chorizokorvar 1 gul lök 1 röd paprika 10 champinjoner 2 dl crème fraiche 2,5 dl vispgrädde 1 dl vatten 2 msk koncentrerad köttfond 1 tsk kinesisk soja ev majsstärkelse 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 dl svarta oliver 1 dl syltlök färsk oregano att garnera med. 1Till servering4 port kokt risSkär fläskfilén i små bitar
Hetta upp smör i en panna och bryn korv och fläskfiléstrimlor litegrann. Putsa och strimla fläskfilén. Eller som nu när det är studentrabatt på ölkorv på ICA
Skär korven i skivor och lägg ner det i en gryta tillsammans med fläskfilén. 3 ölkorvar. Putsa filén och skär den i tjocka skivor och bryn den i en stekpanna, krydda med salt, peppar och mejram
Skiva korven. Kreolsk gryta. Kreolsk gryta, 6 pers. 1 kg fläskfilé (eller kotlett)3 kabanosser eller annan smakrik korv (lammkorv hade varit perfekt)200 g syltlök + 1 dl av spadet200 g oliver, (jag tog gröna med vitlök, men helst hade jag tagit svarta)1 strimlad röd paprika1 dl cornichons, delade på hälften5 dl grädde1 msk vetemjöl
Och jag kryddade fläskfilén men en Cape Herb Rub Louisiana Cajun från Kryddlandet. Det blev denna gång en kreolsk panna, men en god korv som följde med i smakboxen