I repotaget finns ett recept på en gryta - En kreolsk gryta där så många smaker möts. 900 gr fläskfilé. 2 dl inlagd gurka. 900 gr fläskfilé. 2 dl inlagd gurka
Skär korven i skivor och lägg ner det i en gryta tillsammans med fläskfilén. Skär paprikan i bitar och hacka gurkan och lägg ner dem och oliverna i grytan
Tillsätt oliver, paprika och gurka. 400-500g fläskfilé1 stor eller 2 små starka,smakrika korvar100 g syltlökoch 0,5 dl av spadet100 g svarta oliver1 strimlad röd paprika0,5 dl hackad ättiksgurka2,5 dl vispgrädde1 msk vetemjölrosmarinsaltsvartpepparPutsa filén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. 400-500g fläskfilé. 0,5 dl hackad ättiksgurka
Eftersom jag har smakat mig till mängden syltlök och gurka är det svårt att avgöra mängd i vikt. Från början gjorde jag kreolskans gryta med vispgrädde