400-500g fläskfilé1 stor eller 2 små starka,smakrika korvar100 g syltlökoch 0,5 dl av spadet100 g svarta oliver1 strimlad röd paprika0,5 dl hackad ättiksgurka2,5 dl vispgrädde1 msk vetemjölrosmarinsaltsvartpepparPutsa filén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. 400-500g fläskfilé. 0,5 dl hackad ättiksgurka
Idag kommer det som vanligt ett recept, det blev en Kreolsk gryta stark men väldigt god. 250 g kabanosskorv, skivad, 1 kg fläskfilé, putsad och skivad, 1 st köttbuljongstärning, 5 cl balsamvinäger, 1 msk vetemjöl, 0,5 l vispgrädde, 1 burk syltlök (400 g), 1 burk svarta oliver (330 g), 3 st paprika blandade färger, 2 hg ättiksgurka skivad, salt och peppar. 1 kg fläskfilé. 2 hg ättiksgurka
Skär fläskfilén i skivor och stek i smör. Kreolsk gryta4 personer500 gr fläskfilé skuren i skivor1/2 burk syltlök4 ölkorv, det går även bra med starkare chorizokorv i skivor1/2 burk svarta oliver1/2 burk burk cornichons2 msk hackad ättiksgurka1 röd paprika i bitar2 pressade vitlöksklyftor5 dl matlagningsgräddeSalt och peppar efter smakMejram passar perfekt i kreolsk gryta. 500 gr fläskfilé skuren i skivor
Kreolsk gryta skapar en underbar kombination av fläskfilé, paprika och kabanoss/stark korv där perfektion uppnås tillsammans med syltlök och små ättiksgurkor
Bryn fläskfilén, salta och peppra den. KreolskfläskfilégrytaTill 6 personer. 900 g fläskfilé2-4 starka ölkorvar, typ Caramba1-2 röda paprikor1 burk syltlök, ca 200 g1 dl hackad ättiksgurka eller Cornichons2 vitlöksklyftor5 dl matlagningsgrädde1 burk creme fraicheParera fläskfilén och skär den i cm tjocka skivor som du bankar ut lätt. 900 g fläskfilé. 1 dl hackad ättiksgurka