Kransekager recept

Kransekager

Kransekager

Kransekager består egentligen bara av tre saker. Så är det i alla fall i min mammas fall, och lagom till hennes 60-års kalas kom jag på att hon gillar danska Kransekager, så jag svängde ihop en sats för att överraska henne. Danska Kransekagerca 30-40 st
Mandelkakor

Mandelkakor

Egentligen är det kransekager, men danskarna verkar hålla hårt på att kransekager ska ha den speciella avlånga och lite trekantiga formen, så jag tror att mina runda kakor diskvalifiseras från namnet
Mandelkakor

Mandelkakor

Egentligen är det kransekager, men danskarna verkar hålla hårt på att kransekager ska ha den speciella avlånga och lite trekantiga formen, så jag tror att mina runda kakor diskvalifiseras från namnet
Vegetarisk 60-årsfest...

Vegetarisk 60-årsfest...

I helgen var vi i Oslo för att fira min systers 60-årssdag. Vi bodde på ett Scandichotell mitt i centrala Oslo
De 6 bästa bakböckerna på bokrean

De 6 bästa bakböckerna på bokrean

Kransekager och wienerbröd, någon. I morse startade bokrean. Här är mina sex kakboksfavoriter i årets sortiment och tre böcker är nyfiken på
Hemgjord glass-sandwich

Hemgjord glass-sandwich

Spritsa kransekage/biskvimassa till 20 jämnstora toppar på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut topparna som medaljonger

Kransekage

Recept. Anna Lundqvist. tis, 2013-07-09 08. 54. (0). Mal mandeln och blanda med strösocker i en kastrull (inte järngryta)
Kransekage som julgran

Kransekage som julgran

Ugn 175 grader. Skålla, skala och mal mandlarna. Blanda mandlar och socker. Tillsätt äggvita och arbeta till en smidig deg

Tante Ingeborgs danska Kransekager

20 - 25 stycken. 1. Sätt ugnen på 250° C. 2. Riv ner mandelmassan i en skål. Häll i florsocker och äggvitan, och rör runt
Flödeboller

Flödeboller

Flødeboller. 01. september 2011 kl. 18. 00 på DR1ca. 20 stk. Kransekagemasse. 150 g.  sukker. 70 g.  past. æggehvider. 350 g
Flödebollar

Flödebollar

 . Flødeboller. 01. september 2011 kl. 18. 00 på DR1ca. 20 stk. Kransekagemasse. 150 g.  sukker. 70 g.  past. æggehvider. 350 g

Danska kransekager

Idag fick jag för mej att jag skulle baka nåt till mina kollegor på min egen arbetsplats, inte till stora kontoret som alltid förr

Danska kransekager

Riv mandelmassan grovt. Blanda med lätt vispade äggvitor i en tjockbottnad kastrull. Värm under omrörning på svag värme tills smeten tjocknar

Kransekager

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på rivjärn eller på matberedarens grova rivskiva. Rör mandelmassan smidig

Danska kransekager

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Stöt saffranskornen med sockerbiten. Rör ihop mandelmassa, saffran och fint rivet apelsinskal

Kransekager

Kransekager är danska kakor. En av mina favoriter. ca 18 stUgn 175, varmluft 175 grader250 g mandelmassarivet skal av 1/4 - ½ citron1 äggvitaGarnering2 dl florsocker½ äggvita2 droppar ättiksspritRiv och rör mandelmassan smidigt