Kraftig kycklingfond recept

KYCKLING I LERGRYTA

KYCKLING I LERGRYTA

Sila skyn och koka den kraftigt i en liten kastrull. Slå på vitvinsvinäger, balsamvinäger samt kycklingfonden utblandat i vattnet
Kyckling med currysås & ris

Kyckling med currysås & ris

Ta bort från plattan och vispa kraftigt ner mjölet till en jämn smet. Tillsätt även kycklingfond och låt sjuda upp tillsammans
FESTLIG KYCKLING MED FÄRSK INGEFÄRA

FESTLIG KYCKLING MED FÄRSK INGEFÄRA

I bland får jag kraftig idétorka när det gäller matval, framför allt när det är stressiga dagar. 3 msk kycklingfond. 3 msk kycklingfond

Kräftskiva med vinbrudarna... PARTY!!!!!!

Mixa till en slät pesto och tillsätt resten av oljan mot slutet, eftersom oljan har en viss tendens att bli lite besk om man mixar den för kraftigt

Tjejfest!

Vill man servera ett rött vin till ska det nog inte vara allt för kraftigt. Eller kokar ni ihop 3 dl vispgrädde med 2 msk balsamvinäger och 1 msk kalv- eller kycklingfond

Gös i folie & Sauvignon Blanc!

Torr, frisk, krusbärig och en kraftigare kropp än den förra. Torr, frisk, krusbärig och en kraftigare kropp än den förra
Vaktel med honungsbräserad endivesallad

Vaktel med honungsbräserad endivesallad

Kycklingfond. Slå på kycklingfond tillsammans med honung och låt vätskan nästan koka in helt. Det jag lade märke till var att tid och temperatur i ugnen varierade kraftigt i recepten, allt från 170 grader i 40 minuter till 225 grader i 10-15 minuter. 1 dl kycklingfond (ej koncentread). Finhacka löken och låt den sjuda tillsammans med vin och kycklingfond tills cirka 1/4 har kokat bort. 1 dl kycklingfond (ej koncentread)
Stufato di pollo della mamma

Stufato di pollo della mamma

Öppna tomatburkarna och kör ned en sax och klipp sönder de hela tomaterna något (någon kanske undrar om man kan använda krossad tomat istället… visst kan man det, men hela tomater har en kraftigare och godare smak)
Cykelfest!

Cykelfest!

Ta fram två kraftiga plastpåsar som rymmer köttet. 2 kg mandelpotatis (eller annan potatis av mjölig sort)1/4 st rotselleri (200 g)1 st gul lök3 klyftor vitlök8 dl visp eller matlagningsgrädde1 1/2 msk flytande kycklingfond1/2 kruka färsk timjan1 msk flingsaltsvartpeppar från kvarn3 msk smör300 g kantareller2 dl riven VästerbottenGör så här. Koka upp grädde, kycklingfond och kryddor tillsätt potatis, selleri, lök och sjud (koka långsamt) i 10 minuter. 1 1/2 msk flytande kycklingfond

Marockansk lammgryta med aprikoser

Du vill ha en kraftig, smakrik, stekyta samtidigt som den ska vara rosa i. Tillsätt saffran, kycklingfond + vatten och krossade tomater
Kryddig Indisk Kyckling

Kryddig Indisk Kyckling

( När man steker kryddorna fälls smakerna ut i fettet och de blir kraftigare och rundare. 2 msk konc kycklingfond