Rör ner mjölken i ägg- och sockersmeten och därefter mjölblandningen. Krabbelurer2 ägg1 dl strösocker 1 ½ dl mjölk (vi använde risdryck)4 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk grovmalen kardemumma1 krm saltSmör till stekning Strösocker och kanel att vända krabbelurerna iVispa ägg och socker fluffigt. 1 dl strösocker 1 ½ dl mjölk (vi använde risdryck)
Tillsätt sen mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Det verkar var ett kärt-barn-har många-namn-recept och jag valde krabbelurer till mitt recept, det lät bra i mina öron
Blanda i mjölk, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör till en slät smet. Stek krabbelurerna på medelvärme, ett par minuter per sida tills de är pösiga
Blanda sedan i mjölk och ägg och rör om. Igår gjorde jag krabbelurer. Igår gjorde jag krabbelurer. Krabbelurer ca 7st. 3/4 dl socker2 1/2 dl mjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1 dl mjölk1 ägg. Krabbelurer ca 7st
Tillsätt ägg och mjölk, rör om tills du får en klumpfri smet. Krabbelurer är godast nygräddade. Om du har en stor stekpanna kan du steka 2-3 st krabbelurer samtidigt
Till lunch gräddade jag Krabbelurer över öppen eld i solskenet. Jag serverade krabbelurerna med grädde och hjortronsylt, men man kan vända dom i socker och kanel